Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Testünk egészségének biztosítása

A testi és a lelki egészség olyan meghatározó tényezők az életünkben, amelyekre mindig oda kell figyelnünk. Erről sokan megfeledkeznek, nem tulajdonítanak neki elég figyelmet vagy éppenséggel nem is akarnak vele foglalkozni. Amennyiben testünk megkapja a kellő odafigyelést, azzal lelkünket is segítjük, és ez fordítva is igaz. Testünk alapvetően igényli az egészséges ételeket és vitaminokat, valamint a mozgást is. A következőkben ezzel a hármassal foglalkozunk, és azt mutatjuk meg, miért kulcsfontosságúak egészségünk szempontjából.

Mit jelent az egészséges étrend?

Az egészséges étrend egyben változatos étrendet is jelent. A tápanyagok, amik szükségesek ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, legyen energiánk és egészségesek legyünk a mindennapokban, egyfajta ételből nem nyerhetőek ki. Szervezetünk megfelelő működéséhez szükség van fehérjére, szénhidrátokra, zsírra, vízre, vitaminokra és ásványi anyagokra is, és ezek rendeltetésszerű bevitelét pedig csak változatos étkezésekkel és étrenddel tudjuk biztosítani.

Miért fontosak a vitaminok?

A vitaminok testünk azon alkotóelemei, amelyek segítik annak növekedését és fejlődését. Fontos szerepet játszanak az anyagcsere, immunrendszer és emésztés szempontjából is. 13 alapvető vitaminról beszélhetünk, közöttük az A, C, D, E, K és B vitaminról. Ahhoz, hogy szervezetünk számára biztosítsuk a megfelelő vitaminellátást, szintén étrendünket kell megfelelően kialakítanunk, viszont ez önmagában nem mindig elegendő. Sokaknak igen fontos és szükséges is lehet, hogy megfelelő étrend-kiegészítőkkel, vitaminkészítményekkel pótolják az esetleges hiányosságokat.

Miért fontos a testmozgás?

A testmozgás jótékony hatásai megkérdőjelezhetetlenek. A rendszeres mozgás segít megelőzni az elhízást, általa rendben tartható testsúlyunk. Csökkenti a különféle betegségek és egészségügyi problémák kialakulásának valószínűségét. Növeli energiáinkat, és jobb alvást eredményezhet. Mindezek mellett a különféle edzéstípusok nagyon élvezetesek, és jó társasági időtöltésnek is bizonyulnak, ha azokat a megfelelő helyen végezzük. A  https://teamfitness.hu/  edzőteremben rengeteg különböző lehetőség áll a mozogni vágyók rendelkezésére. Olyan népszerű edzéstípusokkal is találkozhatunk náluk, mint például a TRX, Walkenergie és Body Art. 
Ez a hármas segíthet rendben tartani testi egészségünket. A vitaminkamra kínálatában található termékek azoknak szólnak, akik szeretnék, ha testük több szempontból is megkapná azt a törődést, amire szüksége van. Természetes élelmiszereinkkel, vitaminkészítményeinkkel és kozmetikumainkkal hatékony lépések tehetőek annak érdekében, hogy szervezetünk és külsőnk egészsége megmaradjon olyan formában, amilyennek azt mi szeretnénk. Figyeljünk oda testünkre, tegyünk önmagunkért!